Inspireras av tidigare projekt

Ett skepp kommer lastat med idéer

Är du nyfiken på att göra ett projekt men har inte riktigt koll på vad? Spana in några av de roliga projekt som andra ungdomar gjort i Bohuslän för att inspireras. Du kan också kontakta oss så kan vi bolla idéer tillsammans! 

Så vad väntar du på? 

Inspireras

Här ser du ett urval av de projekt som redan genomförts. Låt dig inspireras!

Prova på islandshäst-ridläger

Tre ungdomar sökte stöd tillsammans med stöttning från Kungälvs fritidsverksamhet för att arrangera ett ridläger. Det var med en särskild inriktning på islandshästridning och de vände sig främst till personer som aldrig ridit eller varit på ridläger förut. Det blev en mycket uppskattad aktivitet för gruppen och deras ledare som tillbringade två dagar med att ta hand om hästarna, rida ut på tur, bada, grilla och en gemensam övernattning.

Namn: Ridläger 2022

När:  Maj till juni 2022

Beviljat stöd: ca 17 000 kr

Kommun: Kungälv

Musik & Konsertfestival

Två ungdomar ville anordna en musik- och konstfestival på Svenshögens station. De ville arrangera en mötesplats för unga kulturutövare i södra Bohuslän och även binda ihop Göteborgs konst- och musikscen med den bohuslänska glesbygden. Projektet blev mycket lyckat med både nöjda deltagare som musikartister och konstnärer och besökare.

Namn: Dra Åt Skogen!

När: April till maj 2022

Beviljat stöd: ca 17 000 kr

Kommun: Stenungsund

Moped & EPA-träff på Tjörn

För att skapa en mötesplats för motorintresserade ungdomar och även för att testa på hur det är att arrangera evenemang höll två ungdomar i en moped & EPA-träff på Tjörn. Fokus var att hotta upp träffen med flera olika priser för alla fordon i kategorier såsom “Snyggaste lacken”, “snyggaste mopeden” och “fulaste EPAn”. Evenemanget gjordes i samarbete tillsammans med Tjörns kommuns fritidsverksamhet Delta och både polis samt brandkår var inbjudna till kvällen.

Namn: Moped & EPA-träff

När: Planering april-september. Träffen skedde i augusti 2022

Beviljat stöd:  7 000 kr

Kommun: Tjörn

Ridklubbens dag

Ungdomssektionen på Tjörns Ridklubb ansökte om stöd för att genomföra en dag där allmänheten bjöds in till klubben för att få träffa klubbens medlemmar. Det bjöds på ponnyridning, uppvisning av hundtricks och agility samt käpphästhoppning. Efter deras aktivitetsdag åkte ungdomsgruppen till Liseberg för att fira det ideella engagemanget.

Namn: Ridklubbens dag

När: September till december 2022

Beviljat stöd:  25 000 kr

Kommun: Tjörn

Spökkväll på Skaftö Ridklubb

Den 30 oktober anordnade ungdomssektionen på Skaftö Ridklubb en spökkväll i skogen för alla som ville komma. Det berättades spökhistorier kring lägerelden i mörkret och i skogen fanns det flera läskiga varelser

Namn: Spökkväll på Skaftö Ridklubb

När: Oktober 2022

Beviljat stöd: 7 000 kr

Kommun: Lysekil

 

 

Ungdomarnas badplats

På Rossö badplats tyckte ungdomarna att det fanns ett stort behov för att göra platsen roligare. Badplatsen var ett ställe för många att samlas på och det behövdes fler aktiviteter för den grupp som befinner sig mitt emellan simskolan och kallbad för äldre. För att hotta upp mötesplatsen beställdes och monterades det upp en trampolin och ett hopptorn som sen invigdes under slutet av sommaren.

Namn: Rossö Badplats UNG 

När: Juni till augusti 2022

Beviljat stöd: 30 000 kr

Kommun: Orust

Inspirations-resa till dream hack

William, Erik, Linus och Christoffer vill lära sig mer om LAN och besöka Dream Hack i Jönköping. De har fått projektstöd för att anordna en bussresa för 50 personer till Dream Hack och där projektgruppen också skall lära sig mer för att på sikt kunna anordna egna LAN hemma på deras egen fritidsgård i Tanumshede.

Namn: Resa till Dream Hack

När: November 2022

Beviljat stöd: 25 000 kr

Kommun: Tanum

Inomhusträning Hyppeln

Agnes och Matilda på Hyppeln ville göra det möjligt för fler ungdomar att träna på ön utan att behöva resa långt eftersom det tar för mycket tid. De ville skapa en plats där alla kan gymma tillsammans, öppen för alla åldrar oavsett säsong. I samarbete med Hyppelns idrottsklubb där de fick låna lokal skapade de en ny träningshall. Under sommaren anordnades det även utomhusträningar.

Namn: Inomhusträning Hyppeln

När: Mars till juni 2023

Beviljat stöd: 27 500 kr

Kommun: Öckerö

Är du tillräckligt inspirerad?

Då är det dags för dig att förverkliga ditt drömprojekt! Klicka på knappen nedan för att komma igång!